NavMenu

Gradske apoteke u Novom Sadu biće Benu apoteke u narednih 15 godina - Potpisan Ugovor o koncesiji

Izvor: eKapija Petak, 28.06.2019. 15:34
Komentari
Podeli
Ugovor o koncesiji za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Grada Novog Sada potpisali gradonačelnik Miloš Vučević, i zdravstvena ustanova Apoteka Benu Beograd, koju su zastupali generalni direktor Dejan Aleksov i zamenik generalnog direktora Zorica Mališić.

Ugovor je potpisan na osnovu Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama u prisustvu zamenice predsednika Кomisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije Andrijane Jovanović, navodi se u saopštenju.

Na svečanoj ceremoniji potpisan je Ugovor o davanju pod koncesiju 28 gradskih apoteka na upravljanje kompaniji Benu na period od 15 godina, što znači da će dosadašnje gradske apoteke dobiti novi, moderniji izgled i bogatiju ponudu.

- Dobili smo dobrog partnera, koncesionara koji je društveno odgovoran, sa velikim kapitalom i znanjem. Apoteke koje su predmet koncesije će nastaviti da rade u modernijem ruhu, a u mnogima od njih će raditi ljudi do sada zaposleni u gradskoj apoteci. Upravo su oni izdržali veliki teret i njima dugujemo zahvalnost što je sve uspešno okončano. Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovakav način rešava pitanje državnih apoteka. Od koncesionara smo dobili veću ponudu od naše početne cene, tako da će Grad inkasirati više od pola milijarde dinara od velike kompanije koja je preuzela 46 zaposlenih i zadržala mrežu apoteka - rekao je Vučević.

Zdravstvena ustanova Benu najveći je lanac apoteka u Srbiji i deo je velike međunarodne kompanije Phoenix iz Nemačke, koja u svom sastavu ima preko 2.400 apoteka u 14 evropskih zemalja.


Dejan Aleksov je rekao da je ovo prvi koncesioni odnos koji su ostvarili sa državnim apotekama:

- Sigurni smo da ćemo opravdati poverenje koje nam je dato. Nakon što današnji ugovor stupi na snagu, građani Novog Sada će dobiti zdravstvenu uslugu u oblasti farmacije na najvišem mogućem evropskom nivou, na dobro poznatim lokacijama u gradu – rekao je Dejan Aleksov.

Zamenica predsednika Кomisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije Andrijana Jovanović rekla je da je ovo prvi projekat javno-privatnog partnerstva koji nudi celovito rešenje za sve državne apoteke:

- U našem fokusu je uvek očuvanje javnog interesa, a cilj je da privatni partner pruža uslugu građanima još kvaltetnije i bolje. Nadam se da će i druge lokalne samouprave krenuti stopama Novog Sada i da ćemo videti još mnogo lepih primera koncesija i javno-privatnog partnerstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.