NavMenu

BRNABIĆ: Očekujem otvaranje poglavlja devet u pregovorima sa EU, koje se odnosi na finansijske usluge

Izvor: Beta Sreda, 26.06.2019. 12:30
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da Srbija u četvrtak otvori poglavlje devet u pregovorima sa Evropskom unijom, koje se odnosi na finansijske usluge, a da je zemlja blizu zatvaranja još najmanje tri poglavlja.

- Čini mi se da će to biti jedino poglavlje koje će biti otvoreno sutra. EU je u ovom trenutku u specifičnoj situaciji, ne samo zbog svojih internih izazova i reformi, već zato što nisu formirani Evropska komisija i Evropski parlament i zbog toga je ovo dobra vest za Srbiju - rekla je premijerka.

Navela je da će sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović razgovarati da se stavi veći fokus na zatvaranje poglavlja i dodala da će Srbija nastaviti da radi na reformama.


Premijerka je izrazila zadovoljstvo što je Srbija u rekordnom roku uspela da bude uklonjena sa liste međunarodnog tela za suzbijanje pranja novca Financial Action Task Force (FATF) i izrazila zahvalnost svima koji su radili na tome.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.