NavMenu

MTU zapošljava 400 ljudi u 2020, cilj stvaranje klastera vazduhoplovne industrije u Srbiji

Izvor: Tanjug Sreda, 19.06.2019. 11:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Partnerstvo sa nemačkom kompanijom MTU, koja će u Srbiji investirati u visoke tehnologije, počeće u oktobru ove godine, otvaranjem centra za obuku, najavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, nakon sastanka u Parizu sa članom Upravnog odbora MTU Mihaelom Šrajegom (Michael Schreyögg).

Posle obilaska štanda MTU na vazduhoplovnom sajmu u francuskom Buržeu i sastanka, premijerka je Šrajegu uručila pismo, kojim još jednom potvrđuje podršku partnerstvu.

Cilj je, kako je rekla, da se ova investicija iskoristi za stvaranje klastera vazduhoplovne industrije u Srbiji.


- Imati MTU u Srbiji će biti pozivnica za druge kompanije da investiraju u Srbiju - rekla je Brnabićeva.

Šrajeg je podsetio na sastanak početkom maja kada je potpisan Memorandum o razumevanju, i ponovio da je plan da kompanija počne u Srbiji da radi 2020. godine, uz zapošljavanje oko 400 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.