NavMenu

Kopaonik dobija novu ski stazu - Radovi na stazi Krčmar biće završeni tokom leta

Izvor: eKapija Utorak, 18.06.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Brzeće (Foto: Aleksandar Parezanović)Brzeće
Javno preduzeće Skijališta Srbije početkom juna počelo je izgradnju nove ski staze Krčmar na Kopaoniku. Radovi se izvode u katastarskoj opštini Brzeće, ne teritoriji opštine Brus. Završetak radova je planiran u toku letnje sezone, kako bi ski staza mogla da bude spremna za skijašku sezonu 2019/2020.

- Izgradnjom nove ski staze na lokaciji Krčmar na Kopaoniku, Skijališta Srbije će znatno proširiti kapacitete i uposliti kapacitete šestosedne žičare na Krčmaru - rekla je za eKapiju Ana Jovanović, rukovodilac sektora za marketing.

Dodala je da je vrednost investicije 55.990.000 dinara, te da su izvođači DOO Brzmin Brzeće i Elkoms doo Beograd.

Jovanovićeva nam je predstavila i karakteristike ski staze Krčmar:

- Osovinska dužina ski staze je 1.500 metara, a širina je 40 metara. Podužni nagib je maksimalno 37.35%. Kategorizacija staze je srednje teška ski staza.


Osim izgradnje nove ski staze, u toku je i izvođenje projekta optičke mreže za kompletan sistem skijališta.

Podsetimo, Kopaonik je najveći ski centar Srbije, koji se prostire na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Osim zimi, ljubitelji planine mogu na Kopaoniku da uživaju i leti. Ove godine sezona počinje 22. juna, a prvog dana će svi sadržaji biti besplatni.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.