NavMenu

Javno preduzeće "Nuklearni objekti Srbije" počelo sa radom - posao za 150 ljudi

Izvor: Novosti Četvrtak, 27.08.2009. 09:48
Komentari
Podeli

Institut "Vinča"Institut "Vinča"

Najmlađe javno preduzeće "Nuklearni objekti Srbije", počelo je zvanično da radi.

Preduzeće za sada ima direktora i upravni odbor, a uskoro bi trebalo da dobije i oko 150 zaposlenih. Najveći deo radnika doći će iz Instituta "Vinča".

Zaposleni će brinuti o nuklearnoj bezbednosti, zaštiti od zračenja i čuvanju svih vrsta radioaktivnog otpada.

- Čekamo da se vlada saglasi s našim statutom da bismo mogli da pišemo ostala akta i da započnemo sistematizaciju radnih mesta - objašnjava mr Radojica Pešić, direktor JP "Nuklearni objekti Srbije". - Ponudićemo ugovore za 120 ljudi iz "Vinče", a oni će sami da odluče žele li da pređu u JP. Osim njih, posao će dobiti i radnici u administraciji i drugim službama.

Projekat VIND (nuklearna dekomisija u "Vinči") preći će iz ruku Instituta u JP. Predviđen je transport istrošenog radioaktivnog goriva u Rusiju i bezbedno skladištenje delova velikog reaktora i ostalog ozračenog otpada.

Pešić najavljuje i da će preuzeti brigu o ostatku naučnotehnološkog programa "Vinče", kao i projekte nuklearne i radijacione bezbednosti i sigurnosti, kao i reaktor RB.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.