NavMenu

EU daje 300.000 EUR za industrijsku zonu Zmič u Paraćinu

Izvor: Beta Petak, 14.06.2019. 14:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Paraćin saopštila je da će, uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 EUR, unaprediti infrastrukturu u Industrijskoj zoni Zmič, proširiti njen kapacitet i omogućiti dolazak novih investitora.

Za ponedeljak, 17. jun zakazan je početak realizacije projekta "Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič", koji obuhvata izgradnju saobraćajnica, kanalizacije, rasvete u novom delu zone.

To će omogućiti otvaranje novog bloka parcela, jer investitori nameravaju da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte.

- U zoni Zmič je 17 investitora kupilo zemljište, a osam izgradilo objekte - naveo je predsednik Opštine Saša Paunović.

Najavio je da će se ove godine graditi i industrijski park u toj zoni.

Opština po ugovoru sa švedskom firmom Rimaster gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1.000. Izvodač radova je grupa koju zastupa lokalna Putotehna, izabrana u opštinskom postupku javne nabavke.


Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4,5 mil EUR devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, koje unapređuju poslovnu infrastrukturu.

Ukupne aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa 25 mil EUR. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona - Šumadiji i zapadnoj Srbiji i južnoj i istočnoj Srbiji.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.