NavMenu

Vrednost potencijalnih zajedničkih projekata Srbije i Kine više od 8 mlrd EUR

Izvor: Tanjug Petak, 14.06.2019. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom Saveta za razvoj trgovine Hong Konga i delegacijom kineskih kompanija o infrastruktirnim projektima koji se realizuju u Srbiji i mogućnostima za nova ulaganja kineskih kompanija u ovoj obasti.

Ona je pozvala kineske privrednike da zajedno sa Srbijom rade i na novim projektima.

Mihajlović je nakon sastanka novinarima rekla da je pored tradicionalno dobre bilateralne, prijateljske saradnje i ekonomska saradnja poslednjih godina sve bolja i bolja, kako po statističkim pokazateljima, tako i onim što građani mogu da vide.

Podsetila je da se u saradnji sa NR Kinom rade brojni infrastrukturni projekti, odnosno grade mostovi, autoputevi, ulaže u železnički transport...

Ukupna vrednost projekata koje Srbija realizuje sa Kinom iznosi blizu 7 mlrd EUR, a vrednost potencijalnih projekata, uključujući i projekat metroa, preko 8 mlrd EUR.

- Srbija se ubrzano razvija i ekonomska situacija u zemlji je dobra i stabilna - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su na današnjem sastanku bili predstavnici najboljih kompanija iz Kine i da je pozvala kineske privrednike da zajedno rade i na budućim projektima.

- Kineski privrednici su pohvalili uslove poslovanja u našoj zemlji i istakli da su oni sve bolji i bolji - rekla je Mihajlovićeva.

Dodala da se nada da će u narednom periodu biti novih investicija u oblasti infrastrukture.

Ukupna vredost projekata sa Kinom u oblasti saobraćajne infrastrukture iznosi više od 7,5 mlrd EUR, a od toga su oko 1,5 mlrd EUR projekti u realizaciji uglavnom na Koridioru 11 i brzoj pruzi Beograd-Budimpešta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.