NavMenu

Skupština Smedereva 26. avgusta odlučuje o izgradnji rafinerije

Izvor: Novosti Utorak, 25.08.2009. 08:51
Komentari
Podeli

Skupština Smedereva u sredu (26. avgust 2009. godine) odlučuje o davanju u zakup parcele na kojoj će se graditi najveće evropsko postrojenje za preradu sirove nafte. Ako predlog prođe, holandsko-američka kompanija "Comico Oil" dobiće 113 hektara na 99 godina za 100 miliona dinara, iako je najavljeno da će cena zakupa biti dvostruko viša.

Polemike o tome treba li Smederevu, jednom od najzagađenijih srpskih gradova, još jedan zagađivač u sredu bi mogle dostići usijanje.

Osim zagađenja, i cena zemljišta na kojoj će nići pogoni za proizvodnju sirove nafte ozbiljno je uznemirila ne samo opoziciju već i vlast.

Plac od 113 hektara u industrijskoj zoni na Dunavu najpre je procenjen na 250 miliona dinara. Međutim, u predlogu odluke sada stoji da će najniža cena zakupnine biti 100 miliona dinara, što je nešto manje od mil EUR.

I na Gradskom veću prošle sedmice bilo je natezanja oko realne cene zakupa, koja će, na godišnjem nivou, iznositi tek oko 10.000 EUR. Kako je objašnjeno, cena je oborena jer investitor o svom trošku mora da uredi infrastrukturu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.