NavMenu

Nastavak modernizacije elektroenergetske mreže u RS - Elektrokrajina ulaže skoro milion evra

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 12.06.2019. 16:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: west cowboy/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju srednjenaponske i niskonaponske mreže, u vrednosti od 957.549,56 EUR, potpisan je između ZP Elektrokrajina Banjaluka i preduzeća Elnos BL iz Banjaluke.

Kako navode iz Elektrokrajine, preduzeće Elnos BL je izabrano kao najpovoljnije na tenderu koji je Elektrokrajina obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja kreditno finansira ovaj projekat.

- Ugovorena nabavka se odnosi na isporuku visokonaponskih kablova, RMU blokova i druge pomoćne opreme i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području radnih jedinica Elektrokrajine Banjaluka i Srbac - rekli su u Elektrokrajini.

Dragan Čavić, v.d. direktora Elektrokrajine, rekao je da je potpisivanje ugovora još jedan korak u fazi modernizacije elektroenergetske mreže Elektrokrajine.

- Cilj projekta je obezbeđivanje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim povećanje efikasnosti isporuke električne energije, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća - rekao je Čavić.

Branko Torbica, izvršni direktor preduzeća Elnos BL, rekao je da ovaj ugovor predstavlja nastavak uspešne saradnje, te da će ovo preduzeće ispoštovati sve tenderske zahteve i rokove.

Elektrokrajina je najveće elektrodistributivno preduzeće u RS koje snabdeva više od 255.000 kupaca struje na području tri grada i 18 opština krajiške regije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.