NavMenu

ANTIĆ: 20 mil EUR u fondu za podizanje energetske efikasnosti

Izvor: Beta Ponedeljak, 10.06.2019. 14:43
Komentari
Podeli
Aleksandar Antić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Antić
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je danas da će do kraja godine u saradnji sa bankama i EU biti formiran veći novčani fond za podizanje energetske efikasnosti u Srbiji. On je na otvaranju "Nedelje energije 2019." rekao da "u Srbiji važi mišljenje da je energija jeftina i neiscrpna, a da ni jedno ni drugo nije tačno".

Dodao je da je podizanje energetske efikasnosti u 53 objekta u Srbiji pokazalo da je ušteda oko 40%.

Srbija, prema njegovim rečima, ulaže velike napore da podigne energetsku efikasnost, jer "ko na tom putu bude kasnio neće moći da razvija svoju zemlju i skupo će plaćati energiju".

On je rekao da se u fondu za energetsku efikasnost pri Ministarstvu rudarstva i energetike nalazi više novca nego u prethodne četiri godine, oko 20 mil EUR, i da će taj obrtni kapital biti povećan, a da će funkcionisati na bazi revolving kredita.

- Srbija će do 2020. godine dobiti gasovod koji će od Bugarske prema Mađarskoj (Turski tok) provoditi značajne količine gasa i omogućiti gasifikaciju Srbije i izgradnju elektrana na gas koji spada u najčistije energente - rekao je Antić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.