NavMenu

Uskoro rekonstrukcija desetak beogradskih zdravstvenih stanica i izgradnja četiri nove

Izvor: Tanjug Petak, 07.06.2019. 15:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu će biti rekonstruisano desetak zdravstvenih stanica i izgrađene četiri nove, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević u zdravstvenoj stanici u naselju Umka, koja je dobila terensko vozilo za prevoz zaposlenih i u kojoj će, zbog problema sa prokišnjavanjem, biti rekonstruisan krov.

Nikodijević je podsetio da ta zdravstvena stanica pripada Domu zdravlja "Simo Milošević" na Čukarici koji je jedan od najvećih domova zdravlja na teritoriji Srbije sa 201.000 korisnika i deset zdravstvenih stanica i objekata.

Naveo je da ta zdravstvena stanica ima 5.500 korisnika i dodao da u objekat dugo godina nije ulagano, te da ima problema sa krovom, odnosno prokišnjavanjem.

Nikodijević je istakao da je politika Grada Beograda i Republike Srbije da se ulaže više sredstava u primarnu zdravstvenu zaštitu i da uslovi lečenja u domovima zdravlja budu podjednaki i u centru i u razuđenim delovima grada – da svi građani Beograda dobiju podjednaku i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

On je rekao da će u narednom periodu biti izgrađene četiri zdavstvene stanice i adaptirano desetak zdravstvenih stanica na teritoriji grada Beograda.

- Apslolutno nove objekte dobiće i Obrenovac, i Borča, i Mladenovac i Grocka. Imamo dovoljno sredstava da možemo da ispunimo ciljeve koje smo zadali sebi i verujem da se vidi pomak, kada je u pitanju zdravstvena zaštita u Beogradu - rekao je on.

Direktor Doma zdravlja "Simo Milošević" Nenad Bjelica je izrazio zadovoljstvo što će u zdravstvenoj stanici u naselju Umka biti rekonstruisan krov jer će to, dodao je, sačuvati objekat od propadanja.

- Nećemo se na tome zaustaviti. Sledi nastavak obnavljanja odeljenja fizijatrije i ono što će građanima biti najinteresantnije to je da ćemo u narednom periodu ovde obezbediti i prisustvo lekara specijaliste – fizijatra - dodao je on.

Naveo je da su u toku radovi na ambulanti u Ostružnici koja će do početka zimske sezone u potpunosti biti sanirana.

- Paralelno sa zdravstvenom stanicom na Umci radićemo zdravstvenu stanicu u Sremčici takođe sa nasim pouzdanim partnerom Gradom Beogradom. Ogranak u Železniku će do kraja godine biti saniran od podruma do krova, uključujući i rešavanje problema sa grejanjem. Biće rekonstruisan i objekat u Žarkovu tako da svih deset objekata bar u infrastrukuturnom smislu do kraja godine biti sanirano - dodao je Bjelica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.