NavMenu

Udružuju se Jaguar Land Rover i BMW - U planu proizvodnja električnih automobila za masovno tržište

Izvor: Tanjug Četvrtak, 06.06.2019. 19:21
Komentari
Podeli
(Foto: pixabay.com)
Najveći proizvođač automobila u Velikoj Britaniji, Jaguar Land Rover (JLR), i nemački BMW udružiće se kako bi smanjili troškove i pokušali da napreduju u trci za proizvodnju električnih automobila za masovno tržište, piše londonski Guardian.

Dve kompanije navode da će zajedno raditi na razvoju električnih motora, menjača i energetske elektronike u najnovijoj industrijskoj alijansi formiranoj za rešavanje izazova koje postavljaju električni automobili i automobili bez vozača.

Kako se navodi, zajednički će ulagati u istraživanje i razvoj, inženjering i nabavku kako bi podržale obimnu proizvodnju električnih automobila, omogućujući potrošačima da odustanu od automobila na benzin i dizel.

Tehnički direktor JLR-a Nik Rodžers (Nick Rogers) kaže da partnerstvo biti obostrano korisno u vreme kada se automobilska industrija suočava s najvećom tehnološkom promenom. Naveo je da se vremena menjaju i da su kupci sve više zainteresovani za električna vozila, te da je zato važno raditi na naprednoj tehnologiji.

Član upravnog odbora BMW-a Klaus Frojhlih (Klaus Froehlich) kaže da će dve kompanije zajedno imati priliku da efikasnije zadovolje potrebe kupaca skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija na tržište.

BMW je bio jedan od prvih velikih proizvođača automobila koji je lansirao potpuno električni automobil, a i JLR ima i električni automobil, dok obe kompanije imaju niz hibridnih modela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.