NavMenu

Predavanja o akvizicijama kompanija - Iskustva iz IT industrije

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.06.2019. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Predavanje na temu akvizicije kompanije biće održano u dva termina: u Startit Centru u Novom Sadu u ponedeljak, 10. juna u 18 časova, a zatim i u Beogradu u četvrtak, 13. juna u 18 časova.

Na predavanju će Danijela Matović, senior menadžer u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama, i Adam Kovač, senior u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama, kao predstavnici M&A tima kompanije EY, podeliti iskustva o akvizicijama IT kompanija u Srbiji i regionu. Danijela i Adam su radili i rade na akvizicijama outsourcing (PSTech) i product-based (3Lateral) kompanija, aplikacijama sa preko 30 miliona korisnika, kao i u IoT, E-commerce i industriji online medija, prenosi portal Helloworld.rs.

Danijela je vodila M&A projekte, projekte vrednovanja kompanija, kao i podrške prilikom pronalaženja finansijskih sredstava. Posebna oblast interesovanja joj je vrednovanje nematerijalne imovine (brendova, korisničkih baza, goodwilla). Najskorije je radila na projektu prodaje kompanije 3Lateral.

Iako se Adam specijalizuje za IT/Tech, radio je u brojnim industrijama i za kupce i za prodavce kompanija. Najskorije je radio na projektu prodaja kompanije 3Lateral, a kao jedan od značajnijih angažmana izdvojio bi i projekat prodaje SBB/United Grupe u ukupnoj vrednosti transakcije od 3 mlrd USD.

Predavači će se potruditi da ovo ne bude još jedno predavanje na kome ćete preći kilometar skrolovanjem po društvenim mrežama, već da u živoj diskusiji odgovore na FAQ na temu akvizicija:

Kako funkcioniše proces prodaje, tj. kupovine kompanije?
Kako se određuje vrednost kompanije? (product vs outsourcing)
Koje taktike se mogu primeniti da bi se povećala vrednost kompanije?
Koliko traje priprema za prodaju kompanije i kako se najbolje pripremiti?
Razlike pristupa finansijskih fondova i strateških kupaca ili investitora?
Šta može da se očekuje od due diligence-a (šta je due diligence)?

Predavanje je namenjeno svima koji žele da čuju uopšteno kako izgleda proces prodaje ili kupovine kompanije i šta je to specifično u procesu za IT industriju. CEO i CFO pozicije, kao i vlasnici IT kompanija ili startup-a će imati najviše koristi, ali se mogu prijaviti svi koje tema zanima.

Prisustvo na oba predavanja je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.