NavMenu

Bison Track Show - Trka u kojoj ruski traktori dostižu i 100 km/h (VIDEO)

Izvor: Agroklub Četvrtak, 06.06.2019. 10:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kovop58/shutterstock.com)Ilustracija
Ruski traktoristi, njih 33, učestvovali su u 17 godina jedinstvenoj trci Bison Track Show održanoj u nedelju, 2. juna u južnoj regiji Rostova, koju je posetilo 40.000 ljudi. Ovaj događaj jedan je od najpoznatijih i najmasovnije posećenih na jugu Rusije, navodi rg.ru.

Traktoristi su se borili za glavne nagrade: traktor Ant - Zetor 4135F, beloruski traktor MTZ-82 i MTZ-81 i rasipač đubriva. Vrednost nagradnog fonda bila je oko sedam miliona rubalja (više od 11 miliona dinara).

Ministar poljoprivrede i hrane regije Rostov, Konstantin Račalvski rekao je da je podizanje ugleda poljoprivrednika i opremanje domaćinstava novom mehanizacijom prioritet rada Vlade Rostova:

- Ovakvi događaji povećavaju ugled i naglašavaju važnost rada u ruralnim područjima, omogućavaju građanima da vide kakvi heroji rade na terenu i da shvate da ih treba poštovati i sa njima se ponositi.

Bison Track Show prvenstveno je usmeren na unapređenje profesije traktorista i privlačenje mladih ljudi u agroindustriju.

Glavni fokus takmičenja traktora bio je na brzini i "borbi". Traktoristi su morali da prođu rutu dugu 10 kilometara i da savladaju oštre zavoje, vodene prepreke, uzvišenja i brze deonice. Ubrzavali su do 80, a negde i 100 kilometara na sat.


Pobednik trke je Vjačeslav Mironov iz Moskovske regije i upravo su njemu uručeni ključevi rusko - češkog traktora Ant-Zetora kapaciteta 136 konjskih snaga.

Trka Bison Track Show prvi put održana je 2002. godine i do sada je privukla oko 500.000 gledalaca. Osim turista iz svih ruskih regija, dolaze i turisti iz Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Francuske, Švajcarske, Velike Britanije, ali i SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Argentine.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.