NavMenu

Gold gondola na Zlatiboru biće puštena u rad do kraja ove godine

Izvor: Tanjug Utorak, 04.06.2019. 14:23
Komentari
Podeli
Gold gondola na Zlatiboru u četvrtoj je fazi izgradnje
, a plan je da do kraja ove godine bude puštena u rad, izjavila je za Tanjug direktorka čajetinskog JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.

Ona je podsetila da je devet kilometara vazdušne trase zlatiborske gondole svetski rekord po dužini. Pre nje najduža gondola bila je u Kini, sa trasom od 7,4 kilometra u nacionalnom parku Džangđiaje, gde je snimljen kultni film Avatar. Povezivaće centar Zlatibora sa Ski centrom Tornik preko Ribničkog jezera.

Rekla je da je u saradnji sa francuskom kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena u skladu s najvišim standardima zaštite životne sredine i navela da će gondola imati kapacitet od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta.


- Maksimalni kapacite gondole biće 90 kabina i 1.000 putnika, a vožnja gondolom omogućiće 25 minuta pogleda na živopisne pejzaže Zlatibora - rekla je Božanićeva.

Dodala je da će partneri iz Francuske obučiti radnike i ispratiti puštanje u rad gondole, kao i da će probni rad trajati od četiri do devet nedelja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.