NavMenu

Za javne radove u srednjem Banatu 31 milion dinara - posao za 200 nezaposlenih

Izvor: Danas Ponedeljak, 17.08.2009. 12:44
Komentari
Podeli

Blizu 200 nezaposlenih radnika sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u srednjem Banatu dobiće posao na tri, odnosno šest meseci tokom izvođenja javnih radova za koje su Ministarstvo ekonomije i Pokrajinski srekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost raspisali konkurs.

Odobreno je 17 projekata u vrednosti od oko 31 milion dinara. Najveći broj projekata po programu javnih radova odobren je ustanovama u opštini Žitište.

Tako je JP "Razvoj" dobilo sredstva za infrastrukturu u vrednosti od 1,8 miliona dinara i za pošumljavanje zelenih površina od 2,1 milion dinara. Centar za socijalni rad opštine Žitište dobilo je milion dinara za pomoć u kući starima "Treće doba zajedno", Opštinska uprava za čišćenje otvorene atmosferske kanalske mreže 2,7 miliona dinara, FK "Olimpija" Torda za uređenje fudbalskih igrališta dobilo je više od pola miliona dinara i Dom zdravlja Žitište za zdravstveno zbrinjavanje hronično obolelih i starih osoba, nešto više od milion dinara. Na ovim poslovima biće angažovan 51 radnik.

Gerontološki centar Zrenjanin za pomoć u kući dobio je 5 miliona dinara, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti za edukaciju i pomoć obolelima od dijabetesa 2,8 miliona dinara, Udruženje građana Vojvođanska inicijativa za prenoćište za beskućnike 1,5 miliona dinara, dok je za drugi projekat "Osmeh za stare" dobilo 1,7 miliona dinara. Na realizaciji ovih projekata angažovaće se 68 nezaposlenih Zrenjaninaca.

Opštini Sečanj odobrena su tri projekta - sanacija divljih deponija u MZ Jarkovac, a izvođač projekta je JKP "Sečanj", dok je vrednost radova 1,2 miliona dinara. Udruženju stočara "Konak" za sanaciju deponije odobreno je 930.000 dinara, a Centru za socijalni rad za pomoć u kući 1,4 miliona dinara. U ovoj opštini, na javnim radovima biće uposleno 28 radnika.

Novi Bečej je dobio dva projekta: "Vojvodina" za pomoć u zadnji čas 6 miliona dinara i Dom za smeštaj duševno obolelih "Sveti Vasilije Ostroški", kućna nega i pomoć, u iznosu od 3,4 miliona dinara. Na javnim radovima biće angažovan 21 nezaposleni radnik.

U opštini Nova Crnja, sredstva su odobrena za opštinsku poljočuvarsku službu u iznosu od 1,7 miliona dinara dok je MZ Srpska Crnja dobila milion dinara za uređenje i poboljšanje uslova stanovanja u romskim naseljima. Za oba projekta predviđeno je angažovanje dvadeset nezaposlenih. Radovi na infrastrukturi počeće tokom ove nedelje dok će socijalni program zaštite početi da se realizuje u septembru, potvrđuju u Nacionalnoj službi zapošljavanja – filijala Zrenjanin.

( Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Danas" od 17.08.09. )


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.