NavMenu

Direktna aviolinija Niš-Salcburg od 2. avgusta 2019.

Izvor: Tanjug Petak, 31.05.2019. 17:39
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Od 2. avgusta 2019. godine biće uspostavljena redovna direktna aviolinija između regionalnih aerodroma u Salcburgu i Nišu, izjavila je za Tanjug generalna direktorka salcburškog aerodroma Volfgang Amadeus Mocart Betina Ganghofer.

Direktorka salcburškog aerodroma, koja boravi u Srbiji u okviru delegacije od 20 počasnih konzula iz pokrajine Sacburg u Austriji, kaže da je povezivanje dva regiona, niškog i salcburškog, veoma važno kako za razvoj samih aerodroma tako i za regione u kojima se oni nalaze.

- U Salcburgu i okolini postoji velika srpska zajednica kao i oni koji su zainteresovani za Srbiju i njen razvoj s obzirom na njeno približavanje Evropskoj uniji. Povezivanje je veoma zanimljiv projekat zbog kojeg smo veoma srećni - istakla je Betina Ganghofer.

Navela je da se na uvođenju direktne linije izmedju dva regionalna aerodroma radilo dugo, a da je plan da se letovi obavljaju dva puta nedeljno tokom cele godine.

- Na taj način možemo zadovoljiti potrebe putnika tokom i zimske i letnje turističke sezone, kako bi posetili prijatelje i familiju ili ostvarili poslovne kontakte. Veza između jednog i drugog regionalnog aerodroma je veoma važna za razvoj kako našeg aerodroma ali i za niški aerodrom - rekla je Betina Ganghofer.

Regionalni aerodrom u Salcburgu godišnje usluži 1,9 miliona putnika i drugi je po veličini međunarodni aerodrom u Austriji. Aerodrom se prostire na 175 ha i nazvan je po čuvenom austrijskom kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu. U zajedničkom je vlasništvu grada Salzburga (25%) i pokrajine Salzburg (75%).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.