NavMenu

VUČIĆ: Tokom 2019. značajno povećanje plata i penzija

Izvor: Tanjug Četvrtak, 30.05.2019. 19:41
Komentari
Podeli
(Foto: Golden Brown/shutterstock.com)
Ove godine plate i penzije biće značajno povećane, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, primetivši da je to ono što građane najviše zanima.

- To je definitivno. Imamo dobro stanje u budžetu, imaćemo i dobar rast i neće tu biti problema - rekao je Vučić u intervjuu za Prvu TV.

Kad je reč o otvaranju autoputa kroz Grdelicu i upozorenjima policije koja moli vozače da ne staju u tunelu da slikaju "selfi", predsednik je rekao da razume apele policije, ali se i našalio da bi možda i on stao da napravi "selfi" jer put zaista liči na neki u Švajcarskoj ili Austriji. Ponovio je da se očekuje da za manje od mesec dana bude otvorena deonica Obrenovac - Čačak na Koridoru 11.

Nešto posle toga, krajem avgusta, trebalo bi da bude otvoren istočni krak Koridora 10, prema Bugarskoj, pa će se od Niša do Gradine putovati sve vreme autoputem, rekao je Vučić i dodao da bi Bugarska trebalo svoj deo od granice do Sofije da završi za godinu i po dana.

- To su velike stvari - konstatovao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da za dva meseca očekuje da krene i izgradnja Moravskog koridora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.