NavMenu

U Ribarskoj banji od 1. juna počinje da radi novi Sportsko-rekreativni centar Samar - U ponudi akva park sa termalnom vodom, teren za odbojku na pesku... (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.05.2019. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Specijalna bolnica Ribarska banja)
U Ribarskoj banji 1. juna 2019. počinje sa radom Sportsko-rekreativni centar Samar, čija je izgradnja počela pre tri godine.

Novi kompleks, koji će 5. juna svečano otvoriti ministar turizma Rasim Ljajić, ima teniski i teren za odbojku na pesku i akva park sa bazenima s termalnom vodom, rečeno je za eKapiju u Specijalnoj bolnici Ribarska banja.

Pored ovih sadrzaja, Sportsko-rekreativni centar posetiocima će ponuditi i rent-a-bike, stoni tenis, a biće organizovana i razna dešavanja, kao što je noćno kupanje, koncerti, promocije, muzičke večeri, kao i razne druge prigodne aktivnosti.

- Izgradnja centra, u koju je Specijalna bolnica uložila više od 80 miliona dinara sopstvenih sredstava, tekla je u dve faze.

U prvoj fazi izgrađen je teren za tenis i kafe poslastičarnica, a u drugoj fazi su napravljeni bazeni sa termalnom vodom (dva bazena za odrasle, sa toboganima, i jedan za decu, takođe sa toboganima), zatim, teren za odbojku na pesku, kao i park za decu - kažu u Banji za naš portal.

Ovom investicijom, kao su istakli, Specijalna bolnica Ribarska Banja želela je da proširi svoju ponudu u turističkom segmentu.

Pored medicinskog, podizanjem modernog spa centra na temeljima starog turskog hamama iz 17. veka razvijen je i wellness turizam, a turistička ponuda Banje biće sada znatno proširena i izgradnjom akva parka.

- Posle otvaranja akva parka očekujemo veliki rast turističke posete Ribarskoj banji, ne samo radi lečenja. To će u perspektivi dovesti do izgradnje novih hotela i smeštajnih kapaciteta, posebno u privatnom sektoru, sto ce imati viseštruki pozitivan efekat na čitav kraj - poručuju nadležni i dodaju da su banjski kapaciteti za predstojeću sezonu u velikoj meri već rasprodati.

Nakon otvaranja Centra, kako su kazali za eKapiju, u planu je dalja modernizacija smestajnih kapaciteta Ribarske banje i prosirenje turističke ponude i u tom delu.

Takođe, s obzirom na veliko interesovanje posetilaca za hiperbaričnu komoru, novu terapijsku uslugu u Ribarskoj banji, naši sagovornici navode da je u planu proširenje te usluge i nabavka još jednog aparata, kao i modernizacija postojeće opreme i uvođenje novih, savremenih terapijskih procedura.

Ribarska Banja je, inače, poznata po svojim toplim izvorima koji leče koštano-zglobna, degenerativna i ortopedska oboljenja, posttraumatska stanja, kao i neka neurološka oboljenja. I stari Rimljani, a kasnije i Turci i srednjevekovni, pa i moderni srpski vladari, koristili su blagodeti njenih lekovitih voda.


Knjaz Miloš je pokrenuo razvoj srpskih banja kao okosnica zdravstvenog sistema tadasnje drzave, dok je kralj Petar I Karađorđević zaslužan za nagli razvoj Ribarske Banje, naloživši da se ona izgradi i razvije nalik na mondenske evropske banje.

B. Petrović


Fotogalerija
Akva park u Ribarskoj banji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.