NavMenu

Slovenačka firma Lotrič Metrologija širi kapacitete u Kragujevcu - Izgradnja novog objekta na 250 m2

Izvor: Beta Utorak, 28.05.2019. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Peshkova/shutterstock.com)Ilustracija
U krugu fabrike Unior Components u Kragujevcu novu laboratoriju i poslovni prostor otvoriće LOTRIČ Metrologija Kragujevac koja u Srbiji posluje osam godina kao "ćerka" istoimene firme iz Slovenije. U toj firmi je rečeno da je vrednost ulaganja u novi poslovni prostor i laboratorije oko 6 miliona dinara.

LOTRIČ Metrologija Kragujevac je vodeća u Srbiji na području etaloniranja merila dužine, a njene usluge koristi više od 1.200 klijenata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj, Turskoj i Libanu.

Pored standardnih poslova etaloniranja, pregleda, kontrolisanja, ispitivanja i overavanja merila, LOTRIČ Metrologija se bavi i obrazovanjem iz oblasti metrologije, nudi različita softverska rešenja, servisira i održava mernu opremu.

Lotrič u Kragujevcu ima 12 zaposlenih, a novi poslovni prostor će imati 250 m2, što je pet puta više u odnosu na veličinu prostora gde se radilo do sada.

- Sa novim poslovnim prostorom i novom opremom, imamo nameru da u naredne tri godine postanemo lider na području etaloniranja u automobilskoj, mašinskoj industriji Srbije, proširimo uticaj u farmaceutskoj i hemijskoj industriji, kao i da intenziviramo različite vrste ispitivanja u skladu sa zahtevima tržišta - navedeno je u saopštenju te kompanije. U firmi očekuje da će "veoma brzo" zaposliti nove inženjere i tehničare.

LOTRIČ Metrologija Slovenija je porodična firma u kojoj ima više od 140 zaposlenih, sa godišnjim prometom u 2018. godini od preko 7 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.