NavMenu

Prva regionalna konferencija "Dani dobrog vetra" 13. i 14. juna u Vodicama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.05.2019. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pedrosala/shutterstock.com)Ilustracija
Prva regionalna konferencija "Dani dobrog vetra" biće održana od 13. i 14. juna u Vodicama u Hrvatskoj. Organizator konferencije je Udruženje Obnovljivi izvori energije, dok je regionalni partner poslovni portal eKapija.

Uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoline i energetike i partnersku podršku WindEurope, koji je kroz ovaj događaj prvi put prisutan u Hrvatskoj, konferencija Dani dobrog vetra okupiće predstavnike evropskih i svetskih institucija, kao što su Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, Evropska komisija, Energetska zajednica, Evropska banka za obnovu i razvoj, Međunarodna finansijska korporacija, Svetska banka, kao i predstavnike ministarstava i finansijskog sektora iz regije, proizvođače turbina, proizvođače električne energije, predstavnike akademske zajednice.

Kako su istakli organizatori konferencije, ulaganje u projekte vetroenergije u Jugoistočnoj Evropi je izuzetno nisko, a razvoj poverenja investitora usporen je zbog makro ekonomskih podataka.

Naime, podaci pokazuju da region ima oko milijardu evra ulaganja, u odnosu na 26,7 mlrd EUR uloženih u nove vetroelektrane u Evropi. Samim tim, ovaj deo Evrope u ukupnim ulaganjima ima udeo od svega 4% u 2018. godini, dok je samo godinu dana ranije taj procenat bio 16%.

Zato je Udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske i rešilo da organizuje konferenciju "Dani dobrog vetra", kako bi zemlje Jugositočne Evrope došle do zejdničkih rešenja za ispunjavanje evropskih ciljeva obnovljive energije.

Program prve regionalne konferencije "Dani dobrog vetra" dostupan je OVDE.

Za učestvovanje na konferenciji možete se prijaviti OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.