NavMenu

Dogovorena gasifikacija Rafinerije nafte u Brodu - Očekuje se 50% manja emisija štetnih gasova

Izvor: Nezavisne novine Nedelja, 26.05.2019. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
U Slavonskom Brodu u subotu, 25. maja, potpisan je ugovor o gasifikaciji Rafinerije nafte u Brodu, što je preduslov za smanjenje nivoa zagađenja vazduha s obe strane granice.

Snabdevanje prirodnim gasom Rafinerije nafte Brod obavljaće snabdevač Crodux plin direktnim priključenjem na gasni transportni sistem Hrvatske, a gas će se koristiti isključivo za snabdevanje rafinerije, prenose hrvatski mediji.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je zahvalila predsedniku Rusije Vladimiru Putinu što je prepoznao vrednost ovog projekta, ruskom ambasadoru u Hrvatskoj Anvaru Azimovu, vlastima Republike Srpske, kao i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Ona je rekla je da ovaj ugovor potpisan nakon skoro tri godine rada i pregovora.

- O ovome sam više puta razgovarala sa čelnicima Ruske Federacije, ali i unutar Hrvatske i Republike Srpske - rekla je Grabar Kitarović novinarima u Slavonskom Brodu.

Procjenjuje se da će se gasifikacijom Rafinerije u Brodu za oko 50% smanjiti emisija štetnih gasova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.