NavMenu

Priznanja za kompaniju Neofyton iz Novog Sada

Izvor: eKapija Utorak, 28.05.2019. 09:27
Komentari
Podeli
Mašina ENGEL e-mac 440/180 (Foto: Dragana Obradović)Mašina ENGEL e-mac 440/180
Na 63. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji je održan od 21. do 24. maja u Beogradu, kompanija Neofyton iz Novog Sada dobila je Grand Prix nagradu "Korak u budućnost" za najuspešniji eksponat, za mašinu za brizganje plastike "ENGEL e-mac 440/180".

- Dobili smo Grand Prix Beogradskoj sajma i jako smo ponosni na to. Ovo je prestižna nagrada za nas, jer na Sajmu tehnike izlažemo već 20 godina. Na našem štandu kupcima iz Srbije i regiona kao i najširoj javnosti, predstavili smo mašine vrhunskih performansi i to je žiri sajma tehnike prepoznao i nagradio - rekao je za eKapiju Dušan Bunović, marketing menadžer u kompaniji Neofyton.

Kako je istakao, kompanija Neofyton već 27 godina uspešno posluje i zastupnik je najvećih svetskih proizvođača mašina i opreme za brizganje plastike.

- Na ovogodišnjem sajmu posetili su nas poslovni partneri iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, ali i iz Turske, Nemačke i Italije, a to mnogo govori o uspešnosti naše saradnje, ali i poverenju i poslovnoj pozudanosti naše kompanije. Izbor mašina koje mi nudimo svojim klijentima zaista je veliki, a ono što je važno napomenuti jeste i činjenica da se mi konstantno prilagođavamo kupcu i njegovim potrebama. Naše mašine su ekonomične, sa uštedom električne energije do 70% u odnosu na konkurente, brze i pouzdane, a jako se vodi računa i o ekologiji i zaštiti životne sredine. Korišćenjem ENGEL mašina, vreme povrata investicije je znatno skraćeno, pogotovo u odnosu na kineske dobavljače, pa stoga predstavljaju najlogičniji izbor kod novih investicionih ulaganja - ističe Bunović.

Mašina Engel e-victory 170/80 (Foto: Dragana Obradović)Mašina Engel e-victory 170/80
Osim nagrađene mašine na štanda kompanije Neofyton, na Sajmu tehnike i tehnoloških dostignuća predstavljene su i druge mašine i oprema.

- Predstavili smo Engelovu mašinu za brizganje plastike e-victory 170/80 integrisanu sa Engel robotom Viper 12 za potpunu automatizaciju proizvodnje, na kojoj su se proizvodile baze za igle za špriceve od 1ml. Za potencijalnog kupca, pogotovo u medicinskom segmentu, ova proizvodna celina predstavlja idealno kompletno rešenje iz jednog izvora - ističe naš sagovornik.

Reciklaža i prateći program u industriji plastike

Italijanski proizvođač mlinova TRIA, proizvodi mlinove za mlevenje i reciklažu plastike. TRIA Mlin JM-3200 za visoko kvalitetno mlevenje plastičnog odpada, doprinosi smanjenju troškova u proizvodnji i smanjenju otpada u životnoj sredini.

- Predstavili smo i industrijski čiler model ADX-EVO 60, italijanskog proizvodjača Eurochiller, jedne od vodećih svetskih proizvođača rashladnih industrijskih sistema. Pored toga, predstavili smo i gravimetriski dozator aditiva za preradu plastike, italijanskog proizvođača PIOVAN - Quantum 12. Kao poseban kuriozitet, na 63. međunarodnom sajmu Tehnike predstavili smo po prvi put sisteme za proizvodnju PET pretformi, za izradu PET boca, kao i kompletnih linija za punjenje i pakovanje vode i napitaka - novog partnera kompanija Neofyton, kompaniju SIPA iz Italije - kaže sagovornik eKapije.

Ciljevi u narednom periodu

- Cilj nam je da još više osnažimo naše prisustvo u zemlji i regionu. Mi jesmo distributeri najznačajnijih stranih kompanija, ali je jednako važno istaći, da našim kupcima obezbeđujemo kompletan konsalting i projektovanje sistema za preradu plastike. Naš primarni cilj jeste, da u svakom momentu isporučujemo najviše standarde usluga i najkvalitetniju opremu i servis iz jednog izvora. Upravo je integracija procesa (prodaja, konsalting, isporuka i puštanje opreme u rad, servis i obuka), kao i partnerstvo sa našim kupcima, osnovna okosnica našeg poslovanja i razvoja.

Priznanje za mašinu ENGEL e-mac 440/180 (Foto: Dragana Obradović)Priznanje za mašinu ENGEL e-mac 440/180
Osim priznanja na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, Neofyton je i jedan od dobitnika Prestižne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", koju dodeljuje Privredna komora Srbije:

- Naime, mi smo veliki pobornici programa dualnog obrazovanja u industriji plastike i dobili smo priznanje za projekat koji smo pokrenuli 2018. godine. Donirali smo opremu Laboratoriji za polimere Fakulteta tehničkih nauka. Pomenutu donaciju koristiće i studenti Tehnološkog Fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a značajno je naglasiti da ćemo ostati u trajnoj vezi za oba fakulteta, jer ćemo u periodu od tri do četiri godine kompletno zameniti postojeću opremu u laboratoriji, novijom i modernijom. Jako nam je stalo da studenti uče na najmodernijoj opremi, a naši kupci će u budućnosti moći da zaposle diplomce sa obe katedre, i time želimo da zaokružimo ovu priču na najlepši način - kaže sagovornik eKapije.


U saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Austrije, kompanija Neofyton je u 2019. pokrenula inicijativu za sličan program namenjen srednjim školama.

- Sada čekamo prve rezultate. U saradnji sa našim partnerima PKS i Austria Advantage, inicirali smo radne sastanke sa vodećim predstavnicima industrije plastike i obrazovnih institucija. Nadamo se da će do kraja ove, a najkasnije početkom 2020. godine zaživeti program dualnog obrazovanja u industriji plastike na srednjoškolskom nivou. Neofyton planira da kupi dve mašine koje će biti trajno izložene u našoj kompaniji u Novom Sadu i na kojima će srednjoškolci obavljati stručnu praksu - kaže Dušan Bunović za eKapiju.

D. O.

VIŠE TEKSTOVA SA SAJMA TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA MOŽETE VIDETI OVDE.


Fotogalerija
Neofyton na Sajmu tehnike i tehničkih dostignnuća
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.