NavMenu

Brazilci kupili Avon za 3.7 mlrd USD

Izvor: Jutarnji list Petak, 24.05.2019. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Agnes Kantaruk/shutterstock.com)Ilustracija
Proizvođač kozmetike Natura iz Brazila preuzeće britansku kompaniju Avon za 3.7 mlrd USD.

Ovako objedinjena kompanija, vredeće 11 mlrd USD, navodi se u saopštenju Nature. Imaće 6,3 miliona konsultanata i akvizitera, kao i mrežu od 3.200 prodavnica u 100 zemalja.

Brazilska kompanija, koja je najpoznatija u Latinskoj Americi, ovom kupovinom će proširiti globalni uticaj. U vlasništvu još imaju kompaniju iz Australije Aesop i Body Shop, koji je bio deo kompanije L'Oreal. Od njih su je kupili 2017. godine za 1 mlrd EUR.


Avon je jedna od najpoznatijih kozmetičkih kompanija u svetu. Osnovana je 1886. godine u SAD kao trgovina "od vrata do vrata", a pre tri godine preselili su se iz Njujorka u Veliku Britaniju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.