NavMenu

Treba vam novi pasoš? - Spremite se na čekanje

Izvor: RTS Četvrtak, 23.05.2019. 10:46
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da provere datum isticanja važnosti pasoša, kako bi mogli blagovremeno da podnesu zahteve za izdavanje nove putne isprave.

Imajući u vidu da je pre nešto više od deset godina započeto izdavanje novih biometrijskih pasoša, mnogim građanima je istekla važnost putnih isprava, što je dovelo do stvaranja gužvi na šalterima, saopštio je MUP.

Zbog velikog interesovanja građana u Beogradu i brojnih zakazanih termina putem portala e-Uprava, Uprava za upravne poslove Policijske uprave za Grad Beograd omogućila je svima koji dođu na šaltere policijskih stanica, a nemaju zakazan termin, da istog dana predaju zahtev za izdavanje novih pasoša i nijedan građanin nije, niti će biti vraćen.

Na taj način povećava se mogućnost građanima da predaju hitne zahteve, imajući u vidu da putem portala e-Uprava nema slobodnih termina u nekom kraćem periodu, dodaje MUP.

U svim policijskim stanicama na teritoriji Beograda šalteri upravnih poslova rade od ponedeljka do petka u periodu od 7.30 do 20 časova. Radno vreme subotom je od 7.30 do 15.30, dok Uprava za uprave poslove Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovljevoj 12 tog dana radi do 20 časova.

U cilju smanjenja gužvi pre više od mesec dana u Beogradu je uveden novi raspored rada šaltera, a zahteve za izdavanje putnih isprava građani mogu podneti i nedeljom, u periodu od 7.30 do 15.30 sati, u zgradi SIV 3 u Ulici omladinskih brigada 1 na Novom Beogradu.

Takođe, kao i do sada, građanima su nedeljom u istom radnom vremenu na raspolaganju šalteri Uprave za uprave poslove Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovljevoj 12, zaključuje se u saopštenju MUP-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.