NavMenu

Apatinska kompanija Dunav Serv Shipping iznajmila brod i počela da se bavi nautičkim turizmom u Nemačkoj

Izvor: eKapija Sreda, 22.05.2019. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/649128304)Ilustracija
Srpska kompanija Dunav Serv Shipping, koja je iznajmila brod od nemačkog brodovlasnika, prepoznala je Apatin kao mesto na kojem bi mogla da pronađe pravu posadu za svoje kruzere. Nisu pogrešili, jer zapošljavaju radnike na svim pozicijama, baš iz ove opštine. Tu su menadžer, recepcioner, sobarice, kuvari, kelneri i brodski mehaničari.

- Planiramo zapošljavanje kapetana, kao i nautičkog osoblja - najavljuje Boris Mašić, predstavnik ove kompanije.

Sagovornik eKapije je ujedno i predsednik udruženja Nemaca "Adam Berenc" iz Apatina. Zahvajujući tome što je sa brodovlasnikom iz Nemačke u dva navrata organizovao dolazak broda sa Podunavskim Nemcima u Apatin, počela je saradnja.

- Ona je urodila time da smo osnovali firmu, iznajmili brod i zaposlili naše građane. Brodovlasnik raspolaže sa tri kruzera, a mi smo iznajmili jedan brod koji putuje na relaciji Pasau - Bratislava - Budimpešta - Estergom - Beč- Duernstein - Pasau. Brod putuje tri puta godišnje do delte Dunava - dodaje Mašić.

Gosti koji koriste ove usluge isključivo su iz Nemačke. Prema najavama predsednika opštine Apatin Milana Škrbića, kruzeri bi naredne godine trebalo da pristaju u Apatinu. To potvrđuje i Boris Mašić:


- Za ovu godinu smo planirali dolazak gostiju u oktobru. Tek posle popravke pristana moći ćemo da započnemo sa planovima oko dolaska naših brodova, ali i onih drugih kompanija.

Ova saradnja otvorila je mogućnosti za pokretanje nautičkog turizma u Apatinu, jer je, prema rečima sagovornika, dunavski turizam poptuno nerazvijen.

- Kao preduslov za razvoj su kvalitetni programi, koji bi motivisali brodovlasničke kompanije da u ponudu svojih putovanja uvrste Srbiju. Gosti su veoma zahtevni i ako mi ne ponudimo kvalitetne programe, ostaćemo crna rupa na mapi nautičkog turizma - zaključuje Mašić.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.