NavMenu

Potreba za radnom snagom u oblasti logistike u Srbiji raste 15% godišnje

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2019. 18:48
Komentari
Podeli
Logic 2019, najveći skup iz oblasti logistike u ovom delu Evrope, biće održan na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu od 23. do 24. maja. Konferencija će okupiti više od 200 učesnika iz 12 zemalja.

- Osim inovacija u sektoru, jedna od tema ovogodišnje konferencije biće kako da Srbija odgovori na neprestano povećanje potražnje za kvalifikovanom radnom snagom u oblasti logistike, koje, ukoliko ne bude rešeno, može predstavljati jedan od velikih izazova za domaću privredu, jer logistika, najkraće rečeno, ima zadatak da obezbedi ekonomičan i efikasan protok proizvoda od mesta proizvodnje do korisnika - navodi se u saopštenju Saobraćajnog fakulteta.

Dodaje se da potrebna za radnom snagom u oblasti logistike u Srbiji raste po stopi od 15% godišnje i postavlja se pitanje kako pronaći i obezbediti, odnosno zadržati stručnjake i radnu snagu za određene logističke pozicije.

- Ideja konferencije je da se povežu privreda, obrazovne institucije i nadležna ministarstva kako bi se postigao sinergijski efekat u rešavanju ovog problema - ističe se u saopštenju.

Na konferenciji će biti predstavljeni i najnoviji naučni radovi iz oblasti logistike. Jedna od celina će biti posebno posvećena inovacijama i digitalizaciji u logistici i lancima snabdevanja, a biće i predstavljeni radovi studentskih timova završnih godina Saobraćajnog fakulteta na "studijama slučaja".

Organizator konferencije je Saobraćajni fakultet u Beogradu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a veliki broj kompanija koje su podržale organizaciju ovog skupa dobar je primer saradnje nauke i privrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.