NavMenu

U novembru početak izgradnje autoputa Niš-Dimitrovrgrad

Izvor: Beta Petak, 07.08.2009. 14:18
Komentari
Podeli

Izgradnja deonice autoputa na "Koridoru 10", od Niša do Dimitrovgrada, trebalo bi da počne u novembru, najavio je u petak (7. avgust 2009. godine) u Pirotu direktor državnog preduzeća "Koridor 10" Nenad Ivanišević.

On u razgovoru sa privrednicima iz Pirota zainteresovanim za uključivanje u projekat kazao da je Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila 150 mil EUR kredita za izgradnju te deonice autoputa, a da se još pregovora o kreditu Evropske investicione banke.

- Nadamo se da će ti pregovori biti završeni na jesen i da će biti obezbeđeno finansiranje izgradnje deonice od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 83 km, kako bi radovi bi počeli u novembru - kazao je Ivanišević.

Prema njegovim rečima, Svetska banka je već obezbedila novac za izgradnju zaobilaznice oko Dimitrovgrada, tender bi trebalo da bude raspisan sledeće sedmice, a radovi da počnu u novembru.

- Radovi na deonici od Pirota do Dimitrovgrada trebalo bi da počnu na proleće iduće godine - rekao je direktor preduzeća "Koridor 10".

Ivanišević je naveo da bi izgradnja "Koridora 10" trebalo da pomogne u prevazilaženju posledica svetske ekonomske krize i upošljavanju što više lokalnog stanovništava i stručnjaka.

Osnovni pravac pružanja panevropskog "Koridora 10" je od Salcburga u Austriji, preko Ljubljane, Zagreba, Beograda, Niša i Skoplja do Soluna.

Kroz Srbiju prolaze i dva kraka koridora od Budimpešte preko Novog Sada do Beograda (krak B) i od Niša preko Pirota i Dimitrovgrada do Sofije (krak C).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.