NavMenu

U Kumboru niče rizort vredan milijardu evra - Na leto otvaranje marine Portonovi, luksuzni hotel One and only biće gotov 2020.

Izvor: Tanjug Nedelja, 19.05.2019. 21:16
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Dragan Bespaljko)
U Bokokotorskom zalivu ove se sezone otvara nova marina za superjahte koja je napravljena u okviru luksuznog rizorta Portonovi koji će se prostirati na 26 hektara, a vrednost investicije tog projekta iznosiće milijardu evra.

U pitanju je rizort mešovitog tipa koji će u svom sastavu osim marine za 238 luksuznih jahti veličine od sedam do 120 metara, imati i posebno naselje s kućama, plažu, restorane, radnje, javne parkove, kao i hotel One and only s pet plus zvezdica, koji će imati 10 luksuznih vila. Hotel će biti otvoren sledeće godine.

Novinari iz Beograda obišli su gradilište, a kako je rekla portparolka rizorta Portonovi Adrijana Husić reč je o budućem najluksuznijem i najvećem rizortu u Crnoj Gori, ali i u regionu. Ovaj kompleks smešten je na na mestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor.

Prema njenim rečima, tokom izgradnje rizorta, koja je počela 2014. godine, pronađena je i omanja crkva koja je zaštićena tokom radova i čija se obnova očekuje ove godine, te će kao takva predstavljati spomenik kulture te regije. Takođe, tokom radova su pronađeni i rimski novčići i pojedine skulpture koje će biti izložene u javnim parkovima rizorta.

Međutim, prema projektu, centar svih zbivanja biće smešten u Marini Portonovi, koji je preuzela turska kompanija D-marin, i gde ima prostora za 238 jahti, kao i za pristajanje kruzera. Husićeva navodi da je marina otvorena za sve posetioce, a ne samo za one s luksuznim jahtama, te da će svi moći da uživaju u domaćoj kuhinji brojnih restorana koji će okruživati marinu. Takođe, marina će služiti i kao granični prelaz i pumpa za gorivo.

U nastavku marine, radnici uveliko završavaju radove na rezidencijama A, B i C kategorije koje se nalaze pored obale, zatim glavna ulica od marine vodi do naselja gde se takođe radovi privode kraju, dok je na kraju ulice u izgradnji hotel One and only.

Adrijana Husić kaže da je reč o hotelskom brendu sa pet plus zvezdica čiji vlasnici biraju najbolje lokacije u svetu, te su njihovi hoteli smešteni na Maldivima, Bahamima, u Meksiku, Dubaiju, Ruandi, a od sledeće godine prvi takav hotel u Evropi biće otvoren u Crnoj Gori.

- Hoteli One and only predstavljaju vrhunac luksuza, imaju vernu klijentelu, jer podaci pokazuju da se 70% gostiju vraća u njihove hotele gde god da se nalaze u svetu - rekla je Husićeva.

Portonovi rizort predstavlja mali grad za sebe, objašnjava Husić, s mešovitom arhitekturom, od najmodernije, s najvećim nivoom luksuza, do kuća koje su prava slika mediteranskog naselja.

- Portonovi priča priču Crne Gore. Sve što tražite u Crnoj Gori, biće u ovom rizortu i to vas može i motivisati da dalje istražujete lepote crnogorskog primorja - rekla je Andrijana Husić

Projekat gradi Azmont investments, kompanija iz Azerbejdžana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.