NavMenu

Počela gradnja gasovoda Turski tok kroz Srbiju

Izvor: Večernje novosti Petak, 17.05.2019. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: VPales/shutterstock.com)
Izgradnja deonice Turskog toka kroz Srbiju duga 403 kilometra je počela, a svi radovi trebalo bi da budu gotovi do 18. decembra, objavile su Večernje novosti.

Izdate su dozvole za priperemne radove za deonice 1, 2 i 3 i ta tri dela gasnog sistema ukupne dužine 300 kilometara.

Prva deonica prostire se od bugarske granice do Ćuprije, druga od Ćuprije do Dunava i treća od Dunava do Zrenjanina. Četvrta deonica ide od Gospođinaca do Subotice.

Večernje novosti pišu i da je izdata građevinska dozvola za deonice dva i tri, a da će ovih dana dozvolu dobiti i deonica jedan.

Eksproprijacija je za te deonice urađena i u toku je uklanjanje bespravno podignutih objekata na toj trasi.

Kompanija Gastrans u kojoj Srbija gas ima udeo 49%, a Gasprom 51% vlasništva podnela je prošle godine zahtev srpskoj Agenciji za energetiku za izgradnju gasovoda kao deo izgradnje unutrašnjih kapaciteta u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.