NavMenu

Veliki uspeh festivala Beldocs - Za sedam dana prikazan 121 dokumentarni film u 12 sala

Izvor: eKapija Sreda, 15.05.2019. 12:57
Komentari
Podeli
Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs 2019. ostvario je planirano za ovogodišnje izdanje i prevazišao očekivanja, što ukazuju utisci stranih gostiju festivala, brojni medijski napisi, kojih je ove godine bilo u rekordnom broju, kao i rast publike.

Tokom sedam festivalskih dana prikazan je 121 film u 16 programa koji su se odvijali u 12 sala, festival je ugostio više od 160 gostiju, što autora filmova, što filmskih profesionalaca koji su bili učesnici Industry programa u kojem su dodeljene nagrade u ukupnom iznosu od 16.500 EUR.

Zabeležen je porast broja posetilaca festivala, a čak 15 projekcija bilo je rasprodato, među kojima kuriozitet čine rasprodate reprizne projekcije, što se retko gde dešava.

Pored mnogobrojnih gostiju, radost festivalu i publici donela su dvojica istaknutih dokumentarista, Japanac Kazuo Hara i Goran Dević iz Hrvatske, čije retrospektive su organizovane u Beogradu, a najjaču pravu ljubav prema dokumentarnom filmu pokazale su dve gledateljke koje su izdržale projekciju najdužeg filma festivala "Mrtve duše" u trajanju od 496 minuta – osam sati i 16 minuta, koje ćemo posebno nagraditi.

Sve ovo osnažuje festivalski tim da u narednim godinama Beldocs bude još bolji, jer je odavno prerastao datu mu titulu najomiljenijeg prolećnog festivala u Beogradu, i sada stremi ka festivalskom vrhu Evrope.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.