NavMenu

"Victoria Group" kupila "Zorku-mineralna đubriva" - početak proizvodnje u naredna tri meseca

Izvor: Beta Ponedeljak, 03.08.2009. 14:19
Komentari
Podeli

U šabačkoj fabrici "Zorka-mineralna đubriva", koju je kupila novosadska kompanija "Victoria Group", najavili su da očekuju da proizvodnja počne u naredna tri meseca.

Direktor fabrike Ilija Nenadović rekao je da će pokretanje proizvodnje veštačkih đubriva dovesti i do povećanja broja radnika.

- Najbrže i najlakše je pokrenuti proizvodnju dikalcijum fosfata (CaH2 PO4), dok je za NPK đubriva proces složeniji i iziskuje veća ulaganja - rekao je Nenadović.

Prema njegovim očekivanjima, pokretanje proizvodnje zahtevaće više radnika od sadašnjih 95, koliko je ostalo nakon četiri kruga socijalnog programa.

"Victoria Group" kupila je na prošlonedeljnoj akuciji deo imovine šabačke fabrike đubriva u restrukturiranju za 3,42 mil EUR.

Tim novcem biće isplaćena potraživanja poverilaca među kojima je najveći "Farmakom MB".

Tom koncernu, koji je imao zakup fabrike od 2003. do 2006. godine, biće uplaćeno više od milion evra.

"Victoria Group" nije uspela da kupi deo "Zorka-mineralnih đubriva" "Kontakt 2", jer je pod hipotekom, a proizvodno je vezan za deo zorkinog sistema i fabriku Obojena metalurgija.

Za tu fabriku zainteresovan je indijski koncern "Indo-cink smelters", koji je i vlasnik hipoteke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.