NavMenu

Snima se film o Šumaheru - Porodica posle 5 godina otvorila vrata kuće bivšeg prvaka Formule 1 (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 14.05.2019. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Harris/Unsplash)
Bivši prvak Formule 1, Mihael Šumaher pre pet godina doživeo je tešku nesreću na skijanju i od tada je u potpunoj izolaciji od javnosti. Međutim, to bi sada moglo da se promeni, s obzirom na to da će u decembru biti premijerno prikazan dokumentarni film sa do sada neviđenim snimcima i intervjuima, objavili su producenti uoči filmskog festivala u Kanu.

Film, u režiji nemačkog dvojca Mihaela Veha i Hansa Bruna Kameretnsa , snimljen je uz blagoslov porodice vozača, a nazvan je jednostavno "Šumaher".

Njegova supruga Korina, koja je retko javno govorila o stanju svoga muža i za koju se veruje da je odgovorna za čuvanje u tajnosti detalja u vezi sa njegovim zdravljem, biće među intervjuisanim osobama u dokumentarcu. Njegov otac Rolf (73) takođe će se pojaviti, ali se ne očekuje da će sam Šumaher biti u filmu.

Kako su autori saopštili, film se bavi fenomenom Šumahera, a ne sagledava samo sportsku dimenziju ovog asa.

Kamertens ima dugo iskustvo u radu na dokumentarnim filmovima, a trenutno je i urednik je nedeljnika Di cajt. Njihova prva zajednička saradnja iznedrila je film o Borisu Bekeru. U nemačkoj javnosti se upravo zbog svega navedenog sa velikim nestrpljenjem čeka film o čoveku koji drži gotovo sve važnije rekorde Formule 1.

Šumaher je 3. januara napunio 50 godina, a njegova porodica je u tom periodu saopštila da se nalazi u "najboljim rukama".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.