NavMenu

Za privatizaciju ostalo još 86 preduzeća - Očekuje se da kompletan proces bude gotov do kraja 2020.

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.05.2019. 18:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)Ilustracija
Državni sekretar u ministarstvu privrede Milun Trivunac predstavio je novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Кes Martejnu rezultate rada ovog resora i naveo da je nedavno okončana privatizacija Luke Novi Sad, i da je sada u portfelju ministarstva ostalo još 86 preduzeća za koja se traži rešenje.

- Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020, rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja - rekao je Trivunac, saopštilo je ministartvo.

Predstavnici MMF-a su, kako je navedeno, pozdravili dobar rezultat u toj oblasti interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja.

Trivunac je Martejna, koji je nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u tim oblastima.

Posebno se osvrnuo na strategiju industrijskog razvoja, za koju je rekao da je značajan dokument, a izradu prvog nacrta očekuje do kraja godine.

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa "Instrument za koordinaciju politike", poznatijeg kao "čuvarkuća", a koji je odobren Srbiji sredinom 2018. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.