NavMenu

Bosnalijek izvezao u Rusiju robu vrednu 49 mil EUR - Postoje velike šanse za bolji promet na domaćem tržištu

Izvor: Indikator Ponedeljak, 13.05.2019. 16:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel Kubarkov/shutterstock.com)Ilustracija
Tržište Ruske Federacije i dalje je naše najveće i najprofitabilnije izvozno tržište, gde smo izvezli robu u ukupnoj vrednosti od 49 mil EUR, što čini 79% ukupno izvezene vrednosti naših proizvoda, kazao je u intervjuu za Faktor Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka, odgovarajući na pitanje o rezultatima najveće domaće farmaceutske kompanije u prošloj godini.

- Posebno moram istaći da smo u prošloj godini u Rusiji za naš najveći i najpoznatiji brend lysobact dobili prestižno priznanje i lysobact je proglašen za proizvod godine u kategoriji lekova za lečenje grlobolje, kao lek prvog izbora. Pored tržišta Ruske Federacije, tržišta Kosova, Libije, Srbije i Ukrajine su u top pet zemalja uvoznica naših proizvoda. Predano radimo na jačanju infrastrukture, registraciji novih molekula iz našeg bogatog portfolija i na boljem pozicioniranju proizvoda na ostalim tržištima na kojima smo prisutni, kao i na otvaranju novih tržišta - kazao je Uzunović.

Govoreći o tržištu BiH, Uzunović je istakao da je, prema podacima za 2018. godinu, prometovano lekovima u vrednosti od 594,1 mil KM, odnosno 87 miliona pakovanja.

- Učešće naše kompanije prema broju prometovanih pakovanja lekova iznosi 14,01%. Kada vidimo ove podatke sasvim je jasno da na domaćem tržištu imamo mnogo prostora za dodatni rast, te moram istaći da su, nažalost, inostrana tržišta daleko više od domaćeg prepoznala naš kvalitet - istakao je Uzunović za Faktor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.