NavMenu

Saobraćaj novim autoputem kroz Grdeličku klisuru biće pušten u subotu, 18. maja

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.05.2019. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će saobraćaj na autoputu kroz Grdeličku klisuru biti pušten u subotu.

- Otvaramo ceo južni krak Koridora 10, više se neće ići magistralnim putevima, već isključivo autoputem, čime smo pokazali da možemo da završimo jedan ovako veliki projekat. To je velika pobeda za Srbiju i pobeda svih inženjera i radnika koji su radili na izgradnji Koridora 10 i ima ogroman značaj za regionalno povezivanje Srbije - kazala je Mihajlović za RTS.

Ona je dodala da je na deonicama kroz Grdeličku klisuru ugrađeno 250.000 tona asfalta, sklonjeno 650.000 kubika kamena, izgrađena su dva tunela i 33 mosta, uključujući i dva najviša mosta u Srbiji, izmeštane su železnička pruga i rečno korito.

Inače, tokom proteklog vikenda bilo je najava da će autoput biti otvoren u sredu 15. maja.

Tokom leta, prema rečima Zorane Mihajlović, biće puštene u saobraćaj i preostale deonice na istočnom kraku Koridora 10, ka Bugarskoj, kao i autoput od Obrenovca do Preljine. Za ovaj poslednji je početkom aprila ministarka najavila da će biti pušten u rad pre leta.

Ona je najavila da će u petak, 17. maja u prisustvu predsednika Srbije biti obeležen početak radova na izgradnji deonice od Preljine do Požege na Koridoru 11, što je jedan od tri nova autoputa čija građnja počinje ovog leta.


- U pitanju je deonica u koju će biti investirano gotovo 500 mil EUR, takođe zahtevna za izgradnju, jer će trećinu trase činiti mostovi i tuneli, među kojima će biti i tunela koji će biti duži od onih u Grdeličkoj klisuri - rekla je Mihajlović.

Kako je navela, na leto je planiran početak radova na još dva autoputa koji su deo novog investicionog ciklusa - Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate-Preljina, i deonice autoputa Beograd - Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.