NavMenu

Hotelska grupacija Accor razvija WOJO co-working prostore

Izvor: InHoreca Petak, 10.05.2019. 15:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)Ilustracija
Hotelska grupacija Accor najavila je planove u vezi sa dodavanjem WOJO co-working prostora u 1.200 svojih hotela širom Evrope, kako u neke koji pripadaju ekonomskom segmentu, tako i u one mid-scale, a i luksuznom segementu njihovog portfolija.

Prvobitno nazvan Nextdoor, a preimenovan u WOJO u martu ove godine, projekat je zajedničko ulaganje Accor i Bouygues Immobilier kompanija.

- Budući da smo svakodnevno u direktnom kontaktu sa kompanijama i radnicima, dobro razumemo njihove potrebe i očekivanja u radnom prostoru. Lična dobrodošlica, premijum usluge, prijateljska atmosfera i dizajnerski uređen prostor su sve karakteristike naših prostora potkrepljenih našom ekspertizom. Kroz naš novi prostor smo sada u mogućnosti da odgovorimo na ključne potrebe klijenata: kombinovanje kvaliteta radnog života i mobilnosti - rekao je Stephane Bensimon, izvršni direktor WOJO-a.

WOJO će se sastojati od tri odvojene ponude: WOJO Spots, WOJO Corners i WOJO Sites.

WOJO Spots

Ove WOJO "tačke" biće najpre lansirane u Accor sistemu. Ovi prostori pružiće mogućnost digitalnim nomadima da rade bez ikakve naknade, uz garanciju personalizovane usluge, prijateljsku atmosferu i sigurnu i pouzdanu WiFi vezu. Radnik može da izabere da radi u baru, u restoranu ili u predvorju, čak i ako ne borave u hotelu. Za redovne saradnike, WOJO nudi mesečnu pretplatu, koja uključuje popust od 10% na obroke i pristup partnerskim ponudama, događajima, radionicama, konferencijama i WOJO poslovnoj mreži. Više od 150 WOJO Spots će biti otvoreno u Parizu i Lionu do ovog leta, a plan je da ih više od 1.000 bude do 2022. godine.

WOJO Corners

WOJO Corners su radni prostori posebno dizajnirani za neprekidan rad, zaštićen od gužve i vreve napolju. Oni će biti smešteni u širokom rasponu hotela Accor portfolia najpre, a zatim i na metro i železničkim stanicima, aerodromima i trgovačkim centrima. Ova mesta će biti kreirana za radnike sa stalnim nedeljnim potrebama, koji žele neformalno i udobno radno okruženje. Prvi WOJO Corner lansiran je 2018. godine u hotelu Mercure Paris Montmartre Sacré-Cœur. Nadovezujući se na uspeh ovog pilot projekta u samom srcu Pariza, do kraja 2022. godine širom Evrope će biti otvoreno više od 100 novih WOJO "ćoškova".

WOJO Sites

Ovo su jedinstveni samostalni radni prostori koji se prostiru na više hiljada kvadratnih metara u namenskim zgradama, kombinujući zajedničke prostorije (barove, salone, kuhinje), sale za sastanke i posebne kancelarije. Ovi prostori bi trebalo da okupljaju na jednom mestu širok spektar preduzetnika, velikih kompanija, početnika i manjih kompanija kako bi formirali "dinamičnu, integrisanu zajednicu". WOJO sites će voditi timovi "poslovnih partnera" koji su posvećeni dobrobiti članova i rade na strateškom povezivanju sa drugim članovima mreže kako bi stvarali nove poslovne mogućnosti. WOJO sites će biti integrisan od samog početka u određene projekte nekretnina.

- Imamo sredstva (brendove, prostore, timove), imamo usluge (restorane, barove, prostore za sastanke) i otvoreni smo 24 sata dnevno. Učeščem u projektu WOJO optimizujemo korišćenje ovih sredstava i stvaramo dodatnu vrednost za naše vlasnike, time što im pružamo mogućnost da se otvore prema novom tipu korisnika - rekao je tim povodom Franck Gervais, CEO Accor Europe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.