NavMenu

CarGo Green Mobility - Kako smanjiti emisiju ugljen dioksida, CarGo Technologies predstaviće u Frankfurtu

Izvor: Beta Sreda, 08.05.2019. 11:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)Ilustracija
Finansiranje razvoja projekta CarGo Green Mobility, koji će biti predstavljen u Frankfurtu 9. i 10. maja nemačkim investitorima, omogućeno je kompaniji CarGo Technologies.

Na poziv Evropskog instituta inovacija i tehnologija (EIT), koji teži ka ekološki održivim ekonomskim modelima, projekat će predstaviti Vuk Guberinić direktor CarGo i Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, koje se bavi prevozom putnika.

Na ovaj način CarGo Technologies postaje deo velike evropske porodice startapova iz cele istočne i centralne Evrope.

- Ovo je sjajna prilika i za našu zemlju, ne samo za CarGo, da pokažemo domaću pamet, ideje i projekte koje možemo da izvozimo, i to u Frankfurtu, kao najvećem evropskom ekonomskom čvorištu - smatra Guberinić.

Dodao je da CarGo sada ulazi u drugu razvojnu fazu u kojoj kreću ka prvim pilot projektima. Prema njegovim rečima, razvoj ovih ideja može da predstavlja i značajan zamajac za privredu i zapošljavanje, prvenstveno u Srbiji, ali i šire.

- Razvoj ovih projekata će društvu pružiti priliku za ekonomski rast i razvoj uz korišćenje ekoloških, održivih modela. Pored toga, ekologija je bitna za naše okruženje i zdravlje naše dece. Svi znamo koliko je Beograd zagađen, a to je u velikoj meri zbog transporta. Ne zagađuje samo nekoliko velikih dimnjaka, već i stotine hiljada automobilskih auspuha - naglašava Vuk Guberinić.

Osim nemačkih investitora, u Frankfurtu će biti prisutno i nekoliko investitora iz SAD i zemalja Evropske unije, sa kojima će predstavnici ove kompanije takođe razgovarati i ponuditi inovativna rešenja.

Guberinić je najavio i da će u narednom periodu razgovarati i sa investitorima i sa fondovima iz Emirata, kao i sa kineskim ulagačima.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da su rešeni da rade na smanjenju emisije ugljen dioksida, čime još jednom dokazuju da CarGo nije taksi, već mnogo više od toga:

- Od naše države ne tražimo ništa, ni novac, ni bilo kakve druge subvencije, već samo da nas ostave na miru i ne prete hapšenjima, jer mi nismo neprijatelji, već mislimo dobro našoj zemlji i našim građanima širom Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.