NavMenu

Sa Svetskom bankom potpisana tri ugovora o zajmu za projekte vredne 142 mil USD

Izvor: Tanjug Utorak, 07.05.2019. 09:40
Komentari
Podeli
(Foto: vovan/shutterstock.com)
Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas (7. maja) u Beogradu sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom i tom prilikom potpisana su tri ugovora o zajmu za projekte vredne ukupno 142 mil USD.

Ministar Mali je potpisao sporazume sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom za projekat unapređenja elektronske uprave, zatim za projekat modernizacije poreske administracije i za projekat unapređenja trgovine i saobraćaja na Zapadnom Balkanu uz primenu višefaznog programskog pristupa.

- Već dugi niz godina Srbija uspešno sarađuje sa SB. Meni je drago da su se teme danas promenile u odnosu na pre par godina. Kao što je Miler rekao, pre pet godina bilo je pitanje finansijske konsolidacije, velikih dugova zemlje koja je bila pred bankrotom, a danas govorimo o tome na koji način srpska ekonomija treba da nastavi da raste, tako da te stope rasta budu još više i kako da unapredimo našu ekonomiju da bude i atraktivnija i konkurentnija - rekao je Mali Tanjugu nakon potpisivanja.

Mali je u Ministarstvu finansija istakao da su potpisana tri važna sporazuma o zajmovima ukupno vredna 142 mil USD, koje ćemo dobiti pod veoma povoljnim uslovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.