NavMenu

Uskoro počinje izgradnja luke u Zemunu - Biće urađen kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i pratećim objektima

Izvor: Novosti Utorak, 07.05.2019. 08:58
Komentari
Podeli
Zemun (Foto: Aleksandar Parezanović)Zemun
Uskoro će početi radovi na izgradnji velikog međunarodnog pristaništa na Zemunskom keju, pišu Novosti. Kako se navodi, parking kod restorana Stara kapetanija, gde će se graditi luka, od juče se ne naplaćuje. Uklonjene su ograda, rampa i naplatna kućica.

Kako su saopštili iz JKP Parking servis, ovo preduzeće više ne upravlja parkiralištem Kapetanija, a radnici su počeli da uklanjaju prateće sadržaje, kako bi prostor što pre bio pripremljen za velike radove.

- Lokacija na kojoj se nalazilo parkiralište Kapetanije biće privedena planiranoj nameni. Započeli smo demontažu opreme, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku - rekli su iz Parking servisa.

Na ovom mestu planirana je izgradnja međunarodnog pristaništa za turističke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine i luke za male čamce.

U prthodnom periodu nadležne ekipe su ispitivale tlo kao predostrožnost zbog eventualnih eksplozivnih naprava.
Kako je za Novosti nedavno rekao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predviđeno je da se uradi kompletan pristan sa carinom, infrastrukturom i pratećim objektima. Putnici i oprema ukrcavaće se i iskrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra.

- Javna nabavka raspisana je po dobijenoj građevinskoj dozvoli i poslednjeg dana 2018. godine zaključen je dogovor sa najpovljnijim ponuđačem, preduzećem PIM Hidroinženjernig, u vrednosti od 97.537.000 dinara bez PDV-a. Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 180 dana - rekao je Mladenović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.