NavMenu

Prazne tezge mini pijace u Leskovcu od otvaranja - Plan da se u toku ove godine nameni prodaji lekovitog bilja

Izvor: Južne vesti Utorak, 07.05.2019. 08:56
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Mini pijaca u naselju Dubočica u Leskovcu od otvaranja 2013. godine ima prazne tezge. Naime, zainteresovanih zakupaca nema. Nadležni ovo potvrđuju i kažu da je u planu rešavanje ovog problema.

- Interesovanje je malo. Ta pijaca preduzeću predstavlja samo opterećenje, nema prihoda, a ima izdataka, jer mora da se redovno održava i da se obilazi prostor - kaže direktor JP Pijaca Ivan Milovac.

Dodaje da ne zna na osnovu čega je doneta odluka o izgradnji, jer tada nije rukovodio ovim preduzećem:

- Projekat je rađen 2011. i 2012. godine, a puštena je u rad 2013. Međutim, i tada je interesovanje zakupaca bilo malo, iako u ovom delu grada živi više od 5.000 ljudi.

Plan je da se u toku ove godine pijaca u Dubočici aktivira. Ima nekoliko ideja, a verovatno će se od nje napraviti specijalizovana pijaca za prodaju lekovitog bilja.


- Dogovorićemo se sa poljoprivrednim proizvođačima. Oni uglavnom navode da im je skup zakup tezgi koji je, na primer, na Zelenoj pijaci između 1.300 i 1.500 dinara, što i nije mnogo, ali videćemo kako im možemo izaći u susret - kaže Milovac.

Mini pijaca ima 20 tezgi i dve vitrine za mlečne proizvode, a preduzeće je u njenu izgradnju uložilo oko 5,4 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.