NavMenu

Most preko Save i Kolubare na metar i po do spajanja - Završetak čitave deonice Surčin-Obrenovac do 5. januara 2020?

Izvor: Tanjug Petak, 03.05.2019. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
Prema procenama, na mostu preko Save i Kolubare na deonici autoputa E-763 od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11 je do sada završeno oko 94%, ugovorenih radova i preostalo je još oko 1,5 metara da se spoji.

Kad je reč o radovima na mostu, koje je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, do sada su postavljena sva 334 šipa na mostu, a svaki je prečnika 1,5 i dva metra.

Dinamika radova brža je nego što je očekivano, rekli su u Putevima Srbije.

Most, glavni betonski na ušću Kolubare u Savu, koji gradi kineska kompanija China Communications Construction, dugačak je 1.581 metar, širine 29 metara. Raspon između stubova je 275 metara.

Radovi su počeli 5. maja 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da cela deonica Surčin - Obrenovac dugačka 17,6 kilometara bude gotova do 5. januara 2020.

Vrednost radova na deonici Surčin-Obrenovac 233,67 miliona dolara.

Investitor su Putevi Srbije, a finansijer Vlada Srbije.

Taj projekat izgradnje autoputa Surčin-Obrenovac podrazumeva izgradnju četiri vozne i dve zaustavne trake, u ukupnoj širini od 29 metara.

Deonica je podeljena na pet sektora. Pored izgradnje mosta, podrazumeva nadzvožnjak preko pruge Ostružnica - Batajnica, kao i dve petlje Surčin i Obrenovac.

Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom odnosno budućim bulevarom koji spaja novu trasu autoputa sa Vojvođanskom ulicom. Predviđena je projektom nova petlja Obrenovac koja će povezati novu trasu sa deonicom Surčin-Obrenovac-Ub sa starim obrenovačkim putem.

Autoput Surčin-Obrenovac omogućiće spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig ukupne dužine 50,2 km i već završenim deonicama Ub-Lajkovac 12,5 km i Ljig-Preljina 40,3 km povezaće ceo potez autoputa od Beograda do Preljine u dužini od 120 km.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.