NavMenu

Predstavljeno rešenje tunela ispod Kadinjače (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 30.04.2019. 08:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)Ilustracija
Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Užica održanoj u sredu 24. aprila, predstavnici Instituta za puteve iz Beograda prezentovali su užičkom rukovodstvu i odbornicima rešenje tunela ispod Kadinjače.

Gradske vlasti su nešto ranije ovog meseca, utvrdili predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za tunel ispod prevoja Kadinjača. Reč je o prostoru uz državni put Dub-Dubci, površine 9,2 ha a predviđeni tunel je dužine 1.260 metara.

Ovaj tunel, kako je eKapija već pisala, trebalo bi da skrati put između Užica i Bajine Bašte za 6 km, a vremenski za 15-20 minuta, dok bi projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat bila 80 km/h.



Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače koje snegovi znaju da učine teško prohodnim i koje žiteljima ovog kraja, ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke posebno tokom zime, kada taj put često i nije prohodan.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je početkom ove godine, istakla da će ove godine biti završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.

- To znači da ćemo za taj tunel ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju, i da će tada Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja - rekla je Mihajlović, prenela je Beta.



S. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.