NavMenu

Novo lice u srcu Novog Sada

Izvor: Promo Četvrtak, 25.04.2019. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Armont SP)
Malo ljudi zna da je Johan Štraus, autor čuvene kompozicije "Na lepom plavom Dunavu", upravo u Novom Sadu održao svoj prvi veliki koncert 1847. godine, a utiske iz vojvođanskog grada pretočio u kompoziciju "Sećanje na Novi Sad".

Kao što je davno mladi Štraus bio inspirisan Dunavom i Novim Sadom, tako u 21. veku nastaje zdanje nadahnuto Dunavom i šarmantnim gradom - Pupinova palata.

Ovaj stambeno-poslovni kompleks u samom centru grada Novog Sada zamišljen je i projektovan kao mesto sa najvišim nivoom kvaliteta stanovanja i poslovanja, a pogled na Dunav, Petrovaradinsku tvrđavu i Frušku goru samo su neke od prednosti života i rada na ovoj lokaciji.

Za spoljni izgled ovog grandioznog objekta zaslužna je kompanija Armont SP.

Ideju arhitekte, inspirisanu vijuganjem reke koja protiče kroz grad, Armont je pretvorio u fasadu futurističkog izgleda. Primenjen je inovativni sistem rešenja u proizvodnji i montaži lakih konstrukcija koje su od fasade napravile beli "talas", po kojem je zgrada prepoznatljiva.

Takvim pristupom, na kreativan način su uklopljeni tradicija i duh prošlosti, sa zahtevima estetike i funkcionalnosti moderne gradnje.

Obloga Pupinove palate je originalno rešenje, nastalo primenom Armont sistema projektovanja i inovacija. Izvedena je iz jednog komada aluminijumskog lima sa integrisanom potkonstrukcijom.

Kako bi pružio jedinstven izgled i formirao "talas" u oku posmatrača, svaki element fasade je zaseban, montiran direktno preko betonske konstrukcije.

Ova konstrukcija omogućava i postavljanje rasvete u sklopu elemenata, ekonomična je i laka za održavanje.

Neobično estetsko rešenje ostavlja prostor za maštanje što i jeste odlike svih značajnih umetničkih dela.

Pupinova palata je postala ukras u samom srcu grada, a Armont SP je doprineo da Novi Sad dobije novo lice, osveženo modernim simbolom za sadašnje i vremena koja dolaze.

Novo obeležje grada je rođeno!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.