NavMenu

Kupci Coca-Cole sve više se okreću flaširanoj vodi

Izvor: Tanjug Četvrtak, 25.04.2019. 09:28
Komentari
Podeli
(Foto: Taras Chernus/Unsplash)
Coca-Cola, gigant industrije pića, pokušava da izađe na kraj s kupcima koji odustaju od kupovine gaziranih pića i okreću se sve više flaširanoj vodi.

Prema najnovijem kvartalnom izveštaju, Coca-Cola je u prvim mesecima ove godine ostvarila 8 mlrd USD prihoda, 5% više nego u istim mesecima prošle godine, ali prodaja njihovih gaziranih pića, poput originalne Coca-Cole i Coca-Cole Zero neznatno je porasla. Njihovi brendovi kafe i čaja stagniraju.

S druge strane, objavili su, prodaja brendova vode i mineralne vode u njihovom vlasništvu, Smartwater i Vitaminwater, porasla je za čak 6% u odnosu na godinu pre. Kupce sada pokušavaju da privuku vodama s različitim ukusima, novim receptima i pićima s malo šećera, preneo je Jutarnji list.

Taj obrt, međutim, nije novost. Prodaja flaširane vode premašila je prodaju gaziranih pića još 2016. godine, prema podacima firme za istraživanje tržišta Beverage Marketing Corporation.

Godinu dana kasnije, prodaja flaširane vode u SAD zabeležila je rast od 8,8% u odnosu na 2016. i porasla na 18,5 mlrd USD ostvarenih u prodaji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.