NavMenu

U toku 2019. počinje izgradnja fabrike za prečišćavanje voda u Vranju - Raspisani tenderi za izvođače radova, čeka se građevinska dozvola

Izvor: Beta Sreda, 24.04.2019. 16:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Direktor JP Vodovod Goran Đorđević je izjavio da je završena izgradnja kolektora u Vranju i Vranjskoj Banji koji su predviđeni zbog izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja, po njegovim rečima, može da počne ove godine.

Đorđević je na sednici Skupštine grada rekao da je sproveden i tender za izvođača radova na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja je trenutno u fazi dobijanja građevinske dozvole.

On je podsetio da je Vodovod u 2018. izgradio pet kilometara vodovodne mreže, kilometar atmosferske kanalizacije i još tri kilometra kanalizacione mreže, a potpuno je završena i zamena azbestnih cevi u gradskom vodovodu.

Direktor JKP Komrad Momir Stoilković kazao je da je to preduzeće u 2018. imalo investicije u vrednosti od oko četiri miliona dinara, a jedna od najvećih je kupovina kamiona smećara, kao i vozila za pražnjenje podzemnih kontejnera koji su prvi put nabavljeni krajem prošle godine.


Stoilković je rekao da naplata komunalnih usluga iznosi oko 60% i dodao da "od 130 miliona dinara dugovanja prema ovom preduzeću, najveći udeo u dugu imaju dva, tri privredna subjekta".

Direktor JP Novi Dom Goran Petrović naveo je da su najveći uspesi tog preduzeća u prethodnoj godini priključenje više od 12.000 m2 prostora zgrade gradske uprave na sistem daljinskog grejanja, kao i to što je izgradnjom toplovoda otvorena mogućnost da se i druge državne ustanove priključe na daljinsko grejanje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.