NavMenu

VESIĆ: Privremena mera suda ne odnosi se na izgradnju gondole

Izvor: Tanjug Sreda, 24.04.2019. 11:50
Komentari
Podeli
Goran Vesić (Foto: beograd.rs)Goran Vesić
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se privremena mera, koju je doneo Upravni sud, ne odnosi na izgradnju gondole, već na privremenu građevinsku dozvolu, koja je izdata za sprovođenje arheoloških radova koje izvodi Arheološki insititut Srpske akademije nauka i umetnosti.

- Kako bi gondola bila izgrađena, neophodno je prvo sprovesti arheološka ispitivanja koja prethode izgradnji - navodi Vesić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Zaustavljena su, dakle, arheološka istraživanja, ali su, dodaje zamenik gradonačelnika, tokom jučerašnjeg dana u javnost plasirane "lažne informacije da je zaustavljena izgradnja gondole".

- Za izgradnju gondole još uvek nije ni izdata građevinska dozvola, pa, samim tim, izgradnja nije ni mogla da bude zaustavljena - ističe Vesić i dodaje da Grad Beograd, Republika Srbija i Skijališta Srbije poštuju svaku odluku suda, ali i da će gondola biti izgrađena u skladu sa zakonom.

Inače, to što je Upravni sud trenutno zaustavio arheološka istraživanja nije se, uveren je Vesić, desilo nigde u svetu.

Da smo se rukovodili takvom logikom i praksom, kaže, Srbija nikada ne bi imala Viminacijum a ne bi bilo ni rimskih iskopina u Rimu recimo.

- Bilo kako bilo, mi ćemo poštovati ovu privremenu meru i očekujemo da će sud što pre da reši ovaj besmisleni spor, čiji je cilj da se spreče arheološka istraživanja koja će odmah potom biti sprovedena - rekao je zamenik gradonačelnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.