NavMenu

Proširenje privredne zone na Čukarici - U planu rekonstrukcija Fabrike kartona na Umki i sanacija klizišta

Izvor: Novosti Sreda, 24.04.2019. 09:42
Komentari
Podeli
(Foto: Paket/shutterstock.com)
Urbanistički zavod Beograda stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije fabrike kartona Umka, kojim se predviđa modernizacija postojećeg kompleksa i rekonstrukcija. Građani Čukarice do 6. maja imaju priliku da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove svoja mišljenja u pisanoj formi na planirana rešenja.

Kako stoji u elaboratu, u okviru privrednih zona planira se rekonstrukcija i modernizacija postojećeg kompleksa uz izgradnju nedostajućih objekata. Takođe, moguće je i njegovo proširenje usled planiranog povećanja kapaciteta proizvodnje.

- Predmetno područje sadrži najveći procenat aktivnih klizišta - stoji u elaboratu za rani uvid.

Postojeće korišćenje zemljišta, buduće razvojne mogućnosti i prioriteti uređenja najvećim delom su definisani ovom karakteristikom. To uslovljava dalju plansku razradu pojedinih celina, kako bi se jedinstveno odredili uslovi sanacije i mogućnosti nove izgradnje.

Cilj izrade plana je definisanje uslova za tehnološko unapređenje i proširenje postojećeg kompleksa, što, između ostalog, podrazumeva proračun kapaciteta infrastrukture, kao i preispitivanje regulacija i profila obodnih saobraćajnica. U skladu sa odlukom koju je Skupština grada Beograda donela na sednici održanoj krajem juna prošle godine, Plan detaljne regulacije obuhvata deo gradske opštine Čukarica, između regulacija saobraćajnica Savska i Obrenovački put. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 47 hektara, a reč je o delovima Ostružnice, Umke, Pećana, Velike Moštanice i Sremčice.


Rani uvid u plan biće dostupan u zgradi Gradske uprave, svakog radnog dana od 9 do 18 sati.


Očuvanje šuma

Na oko 15% predmetnog područja zastupljene su prirečne šume i delovi nekadašnjih šuma. Kako je predviđeno planom, postojeće šume treba očuvati i uklopiti u plansko rešenje, budući da imaju dragocenu ulogu u očuvanju biodiverziteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.