NavMenu

Podneto 120.000 prijava za državne turističke vaučere - Najveće interesovanje za Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku Banju

Izvor: eKapija Utorak, 23.04.2019. 19:28
Komentari
Podeli
Zlatibor (Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)Zlatibor
Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je do 18. aprila podneto 120.000 prijava građana za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, što je maksimalan broj prijava predviđen sredstvima u budžetu u 2019. godini.

Time je akcija dodele vaučera završena pre predviđenog roka, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i petu godinu za redom.

U ovoj godini je za vaučere iz budžeta Republike Srbije ukupno izdvojeno 600.000.000 dinara što je više od prvobitno opredeljenih sredstava jer su zbog velikog interesovanja građana naknadno izdvojena sredstva za dodatnih 20.000 vaučera.

Najtraženije destinacije za realizaciju vaučera bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska banja i Ribarska banja, dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.

Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera (55,5%), zatim slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (32,7%) i nezaposlena lica (10,5%).


Prijave za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara su podnosili građani za odmor u trajanju od minimum pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan opštine korisnika vaučera, odnosno prebivališta.

U prošloj godini je podeljeno 100.000 vaučera, a 2017. godine 91.907, što pokazuje da interesovanje građana za ovu akciju raste iz godine u godinu, navodi se u saoštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.