NavMenu

Budućnost kontrolinga u digitalizaciji, uz kvalitetnu radnu snagu - Kongres kontrolera u Beogradu okupio 400 stručnjaka iz najuspešnijih kompanija (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 23.04.2019. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Digitalizacija procesa poslovanja, uz kvalitetne, visokoobrazovane i obučene ljude, ključni su za budućnost kontrolinga, poručeno je sa sedmog kongresa kontrolera u Beogradu koji se održao u hotelu Crowne Plaza.

Kongres je okupio oko 400 učesnika iz 350 vodećih kompanija iz Srbije i inostranstva, a organizator kongresa i direktor Menadžment centra Beograd, Bojan Šćepanović kaže da je cilj da se razmene iskustva u oblasti kontrolinga.

- Od prvog kongresa kontrolera koji je održan pre sedam godina i na kojem je bilo 120 učesnika veoma smo napredovali. Ključna tema koja se danas nameće jesu budući trendovi i kako da se najbolje pripremimo za budućnost koja je sve zahtevnija, a sa druge strane, radna snaga je manje kvalitetna - kaže Šćepanović.

Kontroling kao nemački pristup u ostvarivanju finansijskih ciljeva sve više pažnje dobija i u domaćim kompanijama, čiji su generalni direktori otkrili šta se zapravo očekuje od kontrolera u kompaniji.

- Kontrolor treba da bude kao kopilot, da pomaže direktoru, a ključna je dobra komunikacija - kaže Nataša Marković, generalna direktorka Galeb Group.
(Foto: eKapija)
Kontroling je novi način analize poslovanja, koji pomaže menadžerima u donošenju najboljih tržišnih odluka, a omogućio je da kontroler danas može da analizira finansijske izveštaje za samo pet minuta, dok mu je nekada bilo potrebno 60 dana za izveštaj na 30 strana papira.

Kontroling kao način analize poslovanja kompanija i institucija nastao je u Nemačkoj, a Srbija je posle Nemačke najbrže rastuće tržište kontrolinga.

Kongres CFO i kontrolera Srbije tradicionalno je poznat po tome da okuplja isključivo profesionalce dokazane u praksi. Oko 90% učesnika kongresa nalazi se na pozicijama CEO, CFO, odnosno direktora kontrolinga.

Na 7. kongresu CFO i kontrolera učestvovali su, između ostalih i predstavnici kompanija: Microsoft, Delta Auto Group, Metalac AD, Nectar, Societe Generale Bank, Elektroprivreda Srbije, IBM, Telekom Srbije, Strauss Adriatic, Mercator, Nelt, Henkel i drugih.

I. Milovanović
Fotogalerija
Kongres kontrolera
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.